Persoonlijke verzorging
Cura Ambulant ondersteunt u bij dagelijkse activiteiten zoals aankleden en douchen. We benadrukken het belang van persoonlijke hygiëne en veiligheid in uw leefomgeving om gezondheid te waarborgen en ongelukken te voorkomen.
 Hoofd taken die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld:
Ondersteuning bij aan- en uitkleden
Elke dag begint en eindigt met de basis: het aantrekken en uittrekken van kleding. Voor sommigen kan dit een uitdaging zijn vanwege lichamelijke of cognitieve beperkingen. Ons zorgzame team is er om u bij te staan, zodat u zich comfortabel en waardig kunt voelen, elke dag opnieuw.
Neem contact met ons op
Ondersteuning bij het wassen of douchen
Persoonlijke hygiëne is essentieel voor zowel fysiek als emotioneel welzijn. Onze begeleiders bieden discrete en respectvolle ondersteuning bij het wassen of douchen, rekening houdend met uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Samen zorgen we ervoor dat u zich opgefrist en verjongd voelt.
Neem contact met ons op
Hulp bij toiletgang
Bij Cura Ambulant begrijpen we dat voor velen ondersteuning bij de toiletgang een gevoelig onderwerp kan zijn. Met respect voor uw privacy bieden we de nodige assistentie, zodat u zich te allen tijde veilig en ondersteund voelt.
Neem contact met ons op
Ouderdom draagt de wijsheid van jaren en de ervaring van een leven. Het verdient zorg die even diep en liefdevol is als de verhalen die ze met zich meebrengen.
Persoonsalarmering
Wilt u als zoon of dochter direct een bericht ontvangen als er iets met uw ouder gebeurt? Wilt u met een zeker gevoel de deur achter u dicht trekken als u gaat? Ook op momenten dat er geen zorg aanwezig is, biedt Cura Ambulant ondersteuning door inzet van personenalarmering.
Een gerust gevoel met personenalarmering
Veiligheid is een van de belangrijkste voorwaarden om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Cura Ambulant biedt daarom naast het organiseren van zorg ook personenalarmering.

Personenalarmering onderweg – met een gerust gevoel op pad door een mobiel alarmapparaatje dat u overal mee naartoe kunt nemen. Met één druk op de knop kunt u in geval van nood hulp inschakelen. Er gaat direct een signaal naar uw contactpersonen en/of Cura Ambulant (achterwacht).
Installatie en tarieven personenalarmering
U maakt gebruik van personenalarmering voor een vast bedrag vanaf € 23,50 per maand. De apparatuur wordt per post verzonden. Binnen deze personenalarmering kosten is onbeperkt gebruik inbegrepen. Een ervaren installateur zorgt voor de installatie en persoonlijke uitleg. Hiervoor gelden eenmalige installatiekosten van € 85,95.
(Risico)gezinnen
Gezinnen die voor thuisbegeleiding door Cura Ambulant in aanmerking komen, kenmerken zich door (tijdelijk) tekortschietende pedagogische vaardigheden. Dit kunnen gezinnen zijn waar lichamelijke, psychiatrische of verstandelijke beperking van de opvoeder(s) een rol spelen. Het kunnen echter ook gezinnen zijn waarbij (psychische) beperkingen en/of gedragsproblemen van de kinderen voorop staan. In veel gezinnen spelen de problemen op meerdere levensgebieden en is er sprake van complexe problemen. In dat geval zijn er vaak meerdere disciplines van verschillende organisaties betrokken bij het gezin.
Hoe nu verder?
Heeft u behoefte aan meer informatie, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten? Kom dan vrijblijvend met ons in contact.
Met de volgende gemeenten hebben wij een overeenkomst gesloten: Hilversum, Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren Bussum, Naarden, Muiden (Gooise Meren), Loosdrecht, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Nederhorst den Berg en Breukeleveen (Wijdemeren).

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier hieronder voor een korte beschrijving van uw vraag of situatie.