MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE
Mee doen in de maatschappij
De meeste mensen willen graag ‘meedoen’ in de maatschappij, maar wat dat meedoen precies inhoudt, is voor iedereen weer anders. Dankzij onze jarenlange ervaring, kennis in cultureel-etnische achtergronden, spreken en begrijpen we de taal van zowel onze cliënten maar ook onze opdrachtgevers. Hierdoor zijn wij ertoe in staat een brug te slaan tussen deze twee partijen.

Het doel van deze thuisbegeleiding is om de betreffende personen te helpen bij het omgaan met specifieke uitdagingen die voortkomen uit cultuurverschillen, taalbarrières, migratie-ervaringen en andere aspecten die verband houden met hun achtergrond. Deze vorm van hulp, begeleiding wordt het meest succesvol verleend door zorgverleners die bekend zijn met de culturele achtergrond en de taal van de cliënt. De thuisbegeleider met expertise in het begeleiden van mensen van niet-westerse afkomst kan verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben. Lees meer
Versterk uw vermogen om zelfstandig te handelen.
Bevordering van actieve deelname in de samenleving.
Persoonlijke aanpak afgestemd op uw unieke situatie.
Ondersteuning voor gezinnen, verbinden van generaties.
Samen bouwen aan een stabiele, zelfstandige toekomst.
Professionele ondersteuning voor al uw behoeften.
Voordelen van Cura Ambulant: Uw Welzijn, Onze Prioriteit
Een bijdrage leveren aan de maatschappij, dát willen we met ons werk.
Onze Kernwaarden
Verbondenheid geeft het gevoel erbij te horen. Zowel onze cliënten als hulpverleners worden graag gezien, gehoord en gewaardeerd.

Verbondenheid is de energie die ontstaat tussen onze en de cliënten. Voor veel van onze cliënten is verbondenheid met een vaste hulpverlener van belang. We gaan daarom in gesprek met onze cliënten om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoeften en wensen.

Wanneer zij een beroep doen op professionele ondersteuning dan vereist dit van ons een goed samenspel met andere zorgverleners en ketenpartners. Verbinding zoeken met de omgeving is het sleutel woord, samen zijn we van waarde!
Met de volgende gemeenten hebben wij een overeenkomst gesloten: Hilversum, Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren Bussum, Naarden, Muiden (Gooise Meren), Loosdrecht, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Nederhorst den Berg en Breukeleveen (Wijdemeren).

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier hieronder voor een korte beschrijving van uw vraag of situatie.